Under onsdagen meddelade hovrätten att man fastställer tingsrättens dom mot den man 60-års åldern som sköt sin far i Tärnabyområdet tidigare i år. Foto: SVT

Hovrätten dömer mannen till livstids fängelse för mordet i Tärnabyområdet

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att hovrätten går på tingsrättens linje och dömer mannen till livstids fängelse för mordet i Tärnabyområdet. Överklagandet bestod bland annat i att få ett tidsbestämt straff.

Idag föll Hovrättens dom gällande dödskjutningen den 14 april i Tärnaby, Storumans kommun. Mannen som sköt sin far med ett jaktgevär i deras gemensamma bostad kommer dömas till livstids fängelse för mord.

Mannen överklagade domen i Hovrätten och yrkade på dråp och ett tidsbestämt fängelsestraff. Dock beslutade Hovrätten att fastställa domen i Lycksele Tingsrätt.

Motiveringen lyder: ”I likhet med tingsrätten anser hovrätten vidare att utredningen i detta fall inte ger stöd för några förmildrande omständigheter. Hovrätten delar således tingsrättens bedömning att gärningen är av så kvalificerat allvarlig art att den motiverar ett livstidsstraff.

Mannen är fortsatt häktad till fängelsestraffet träder i kraft.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 60-årsåldern misstänks för att ha skjutit sin far till döds. I videon får du en sammanfattning av vad som hänt – på 60 sekunder. Foto: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.