Mannen som har dömts till livstidsfängelse i både tingsrätten och hovrätten överklagar nu hos Högsta domstolen. Foto: Polisen

Man mördade sin pappa i Tärnabyområdet – överklagar livstidsdomen

Publicerad

En man i 60-årsåldern sköt ihjäl sin pappa med ett hagelgevär i deras gemensamma hem i Tärnabyområdet. Mannen dömdes i både tingsrätten och hovrätten till livstidsfängelse. Nu överklagar han hovrättens dom till Högsta domstolen.

Den 14 april i år ringde en man i 60-årsåldern till polisen och erkände dråp. Mannen greps på platsen, i sitt hem i Tärnabyområdet, misstänkt för att ha skjutit ihjäl sin 81-åriga pappa med ett hagelgevär.

I juni dömdes mannen till livstidsfängelse efter att tingsrätten fastställt att det saknas förmildrande omständigheter. Domen överklagades till hovrätten som slog fast tingsrättens dom.

Nu överklagar mannen domen till Högsta domstolen i hopp om att livstidsdomen ska omvandlas till ett tidsbegränsat straff.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 60-årsåldern misstänks för att ha skjutit sin far till döds. I videon får du en sammanfattning av vad som hänt – på 60 sekunder. Foto: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.