Hör biträdande kommunchef Henrik Åström om varför Vännäs kommun ändrar sig Foto: Marilén Karlsson/SVT

Efter protesterna mot höjda parkeringsavgifter – nu backar Vännäs kommun

Publicerad

Efter stora protester mot Vännäs kommuns planer att höja avgifterna på personalparkering från 700 kronor per år till 3000 kronor per år backar nu kommunen. En höjning kommer att göras, men hur hög den blir är ännu oklart.

Kommunen har bland annat sett över vilka kostnader som de har för personalparkeringar. De har också tittat på vad närliggande kommuner har för avgifter på sina personalparkeringar innan de fattade beslut att höja parkeringsavgiften till 3000 kronor per år, alltså 250 kronor i månaden.

Enligt biträdande kommunchef så räcker dock inte de pengarna, utan det hade ändå blivit så att kommunen subventionerat parkeringsplatser för sina anställda.

– Det vi nu diskuterar är att lägga oss på en lägre nivå så vi kommer att fortsätta subventionera i någon omfattning, säger Henrik Åström, biträdande kommunchef i Vännäs kommun.

Under veckan ska kommunen diskutera frågan och förhoppningen är att de ska kunna ge ett besked om den nya parkeringsavgiften nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.