När en oanmäld livsmedelskontroll gjordes på en restaurang i Skellefteå kommun upptäcktes flera brister i rengöring och personalhygien – bland annat en bäddad madrass i skafferiet. Foto: Skellefteå kommun

Efter sängen i skafferiet – nu är problemen åtgärdade

Publicerad

För två veckor sedan rapporterade SVT om en restaurang i Skellefteåområdet som fått bakläxa, bland annat för att ha fövarat en madrass i skafferiet. Nu konstaterar Sandra Wallström, miljöinspektör på kommunen, att verksamheten ryckt upp sig.

Efter kommunens ursprungliga livsmedelskontroll upptäcktes flera brister. Förutom den bäddade madrassen i skafferiet förvarade restaurangen bland annat mögliga grönsaker i kylen och en smutsig handduk bredvid ett handfat utan tvål.

Enligt Sandra Wallström var samtliga problem hanterade när kommunen gjorde en ny inspektion i fredags.

– De punkter vi hade förelagt dem vad gällde personalhygien var alla åtgärdade och generellt var rengörningen mycket bättre, säger Wallström.

Kommer kika extra på rengöringen framöver

Därmed är ärendet avslutat, men kommunen kommer som vanligt att göra fler oanmälda kontroller på verksamheten.

– Vi har alltid olika kontrollområden, olika teman på vad vi kollar, men eftersom det har varit upprepade avvikelser kommer vi ändå att titta lite extra på rengöringen, menar Wallström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.