Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Själva pelaren kommer från Vilhelmina församling, men fatet är från Fatmomakke, så vår nya dopfunt har fortfarande en viss koppling till bygden”, säger kyrkvaktmästare Peter Fjällström. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Dopfuntsmysteriet i Fatmomakke olöst: ”Det är skamligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått drygt tre veckor sen dopfunten i Fatmomakkes kyrka spårlöst förvann. Nu har kyrkan fått en ersättare. Och även om det är ett välkommet tillskott, som gör att barn kan fortsätta döpas i kyrkan, har stölden lämnat ärr.

– Vi blev helt paff när den förra dopfunten försvann. Det är skamligt. Det är trevligt att vi har en ny på plats, men vi hade ju hellre sett att det var den som stals, säger kyrkvaktmästare Peter Fjällström.

Polisen tog emot anmälan, men inledde aldrig någon förundersökning. I beslutsdokumentet står att ”det är uppenbart att brottet inte går att utreda”.

I klippet visar kyrkvaktmästaren den nya dopfunten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.