Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man ska inte träna inför den, man vill bli besviken” – hör Olof Wretling om planerna på en besvikelsemarsch i Robertsfors. Foto: Berno Jonsson/SVT.

Efter vinterpratet i radion – Robertsfors ger Olof Wretling rätt: ”Vi ska ha en besvikelsemarsch”

Uppdaterad
Publicerad

Komikern Olof Wretling gjorde ett utspel i sitt vinterprat där han skämtsamt ville se ett besvikelsemonument i Robertsfors.

Kommunen säger nej – men går med på att arrangera en besvikelsemarsch i sommar.

– Man ska vara i så dålig form som möjligt, säger Olof Wretling om marschen.

I sitt vinterprat i radions P1 gjorde Olof Wretling en projektansökan till Robertsfors kommun om ett monument som skulle placeras utanför Robertsfors i samband med en besvikelsemarsch från Flarken till Myggobacken via Granån och Jomark.

Oväntat medhåll från kommunen

Nu får Olof Wretling ett något oväntat medhåll av Robertsfors kommun.

– Kanske inte ett monument i form av ett hoprullat bälte, men vi ställer gärna upp på en besvikelsemarsch för den stödjer vårt folkhälsoperspektiv, säger den något roade kommunchefen Anders Persson.

Olof Wretling menar att trots sitt kåserande och något skämtsamma vinterprat om mellanbygden som ett område med människor som inte törs bli arga utan endast besvikna och med knutna nävar i fickorna, ändå finns ett visst allvar i hans resonemang.

– Kanske är det lutherska arvet som spelar in där man ska vara ödmjuk och inte visa sin argsinthet. Men längre in i kommunen i Överklinten däremot, där kan man bli ilsk, det kan jag intyga för min mamma är därifrån och hon kan minsann bli riktigt ilsk, säger Olof Wretling.

Taktiken: Inte träna

Besvikelsemarschen som nu planeras i juni blir exakt en halvmara, 21 kilometer. Wretling har redan lagt upp taktiken inför loppet.

– Jag tänker att man ska inte träna inför den för man vill ju bli besviken och då ska man vara i så dålig form som möjligt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.