Två lärare och fem elever från Morö Backe-skolan i Skellefteå kommer att testas för coronavirus under fredagen. Arkivbild. Foto: Mikael Fritzon, TT

Elever från Morö Backe-skolan testas för coronavirus

Uppdaterad
Publicerad

Två lärare och fem elever från Morö Backe-skolan i Skellefteå kommer att testas för coronavirus under fredagen. Orsaken är att de besökt norra Italien.

Gruppen besökte norra Italien mellan den 9 till 15 februari tidigare i år. Några insjuknade och de tog kontakt med 1177 som bedömde det som en vanlig förkylning.

Under torsdagen togs ny kontakt med smittskyddsläkaren i Umeå och under fredag påbörjas provtagning. Det skriver Mona Stenberg, kommunikatör på Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Västerbotten

Skolan stängd

– Vi följer smittskyddsläkarens råd, säger Anders Bergström, förvaltningschef för Utbildning och arbetsmarknad, Skellefteå kommun i samma meddelande.

 Han forsätter:

– Vi har också informerat internt i kommunen och berörda som var på resan. Utifrån läget är det bra att pedagogerna jobbar hemifrån imorgon fredag när det är kompetensutvecklingsdag, och att eleverna har sportlov nästa vecka, säger Anders Bergström.

Skellefteå kommun meddelar att de har följt händelserna och informationen från Folkhälsomyndigheten i en särskild arbetsgrupp. Gruppen har också regelbunden kontakt med Region Västerbotten. Alla skolor har också fått information från Folkhälsomyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet