Fyra VM-guld tog Elin Janeheim. Foto: Privat

Elin Janeheim från Sorsele är bäst i världen på armbrytning

Uppdaterad
Publicerad

Fyra VM-guld. Det tar Elin Janeheim från Sorsele med sig hem från världsmästerskapen i armbrytning som avgjorts i franska Dieppe under helgen.

– Jätteroligt efter allt slit man lagt ner, säger hon.

20-åringen från Sorsele tävlade både i junior- och seniorklassen. Oavsett ålder på motståndet så bröt Janeheim hem guldmedaljerna och är både junior- och seniorvärldsbäst i viktklassen -70 för både höger och vänster arm.

– Jag hade som mål att komma hem med fyra guld, men det vågade jag inte tala öppet om. Men det är skönt efter allt slit man lagt ner och all timmar man lagt ner ger resultat, det är ju jätteroligt, säger Elin Janeheim.

Firat i Paris

Har du hunnit fira något än?

– Igår firade vi med entrecote på en fin restaurang i Paris, sen blir det väl att fira när jag kommer hem. Jag har tagit ledigt från jobbet imorgon, det ångrar jag inte då det ska bli skönt att landa lite hemma.

Hemma i Sorsele har pappan Fredrik Janeheim följt dotterns framfart i tävlingarna, som inleddes i onsdags, på distans.

– Vi firar med lite go'fika när hon kommer hem sent ikväll, så samlar vi ett gäng till helgen och firar ordentlig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.