Enhetschefen för Umeå energi arena, Camilla Lundberg, menar dock att man gjort det man kan. Foto: TT / Privat

Enhetschefen: ”Har gjort alla åtgärder vi kan förutom att byta”

Uppdaterad
Publicerad

Efter matchen mellan Umeå IK och Rosengård på Umeå energi arena så kritiserade bortalagets målvakt, Zećira Mušović, konstgräsplanen för att vara ”under all kritik”. Enhetschefen för Umeå energi arena menar dock att man gjort det man kan.
– Vi har gjort alla åtgärder man kan göra förutom att byta, men absolut vi behöver en ny plan, säger Camilla Lundberg till SVT.

Trots Rosengårds vinst mot Umeå IK under söndagen, så var Rosengårds målvakt Zećira Mušović inte nöjd. I ett inlägg på sociala medier kritiserar målvakten planen för att vara en ”skaderisk” och att den är ”under all kritik”. Enhetschefen Camilla Lundberg på Umeå energi arena håller med om att planen delvis är i dåligt skick.

– Vi har en plan som ligger i linje med utbyte, absolut, säger Lundberg.

Konstgräset som idag ligger på Umeå energi arena är fem år gammalt och har en lagning efter att man rivet upp en bit vid snöskottningen förra året. Ett företag som är godkänt av Svenska fotbollförbundet, Svff, har besiktat planen tre gånger under våren och skickat in sina utlåtanden till Svff som är de som beslutar om fotbollsplanerna klarar kraven.

”Vi måste ha en godkänd plan”

Svff har konstaterat att planen inte lever upp till de krav som den ska ha för den nivå som Umeå IK och Umeå FC spelar på. Båda lagen har dock fått dispens från förbundet för att under den här säsongen spela på planen förutsatt att den byts ut tills nästa år.

– Vi måste ha en fotbollsplan som är godkänd till nästa år, och det ligger ett förslag på att byta ut den, men det är en stor kostnad och upp till politikerna att fatta det beslutet, säger Camilla Lundberg.

Kostar flera miljoner

Hon räknar med att det kommer kosta mellan tre till fem miljoner kronor att byta ut gräset på planen. Tills ett beslut är fattat gör dock kommunen det de kan för att planen ska vara i så bra skick som möjligt.

– Vi sköter den så bra det bara går utifrån de förutsättningar som finns, säger Camilla Lundberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer