Foto: BILDBYRÅN

Rasar mot gräset: ”Helt otroligt absurt”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård besegrade Umeå med 3–0 i söndags, men segern till trots var målvakten Zećira Mušović, 24, rasande på nykomlingarnas gräsmatta.

”Att man som spelare ska vara orolig för skaderisk pga. spelplan som är under all kritik är helt otroligt absurt”, skrev hon på Twitter.

– Vi kan inte laga den själva, svarar UIK:s tränare Robert Bergström.

Efter fem omgångar parkerar nykomlingen Umeå på nedflyttningsplats med bara en inspelad poäng.

Under söndagen förlorade västerbottningarna hemma på Umeå Energi arena med 0–3 mot Rosengård. Därmed höll den svenska landslagsmålvakten Zećira Mušović nollan för fjärde gången den här säsongen, i en annars ganska jämn tillställning.

”Helt otroligt absurt”

Efteråt var det dock något annat än vinsten som krusade hennes horisont. På sin Twitter riktade 24-åringen tung kritik mot planen.

”Man ställer krav på att det ska finnas ett x antal sittplatser på arenorna i damallsvenskan men tillåter en plan som den här i Umeå. Att man som spelare ska vara orolig för skaderisk pga. spelplan som är under all kritik är helt otroligt absurt”, skriver hon.

I samma tweet bifogar hon sedan tre mindre smickrande bilder på konstgräset.

Umeåtränaren Robert Bergström stämmer in i klagokören.

– På vissa ställen är den inte bra. Både vi och Umeå FC, som spelar i superettan, har påpekat det för kommunen. Den är vad den är, men vi hade alla önskat en bättre plan, säger han till TT.

Ska bytas ut

Konstgräset har inte bytts ut på flera år. Dessutom påverkas underlaget av snöskottning och långa vintrar.

– Förra vintern hade de sönder planen. De rev ett hål i planen när de skulle ploga bort snön.

Kan inte en dålig plan öka skaderisken?

– Vi har väl pratat om det och vi för en dialog med kommunen, både vi och Umeå FC. Nu tror jag gräset kommer att bytas framgent, men det är vad det är just nu. Vi kan inte laga den själva.

TT har varit i kontakt med Mušović som inte vill utveckla kritiken.

MER DAMALLSVENSKAN: Blackstenius debutmål för Göteborg (10 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.