Anders Sellström (KD) sitter instängd på en restaurang i närheten av skottlossningen – det är alldeles tomt på gatan utanför. Foto: Privat

Anders Sellström (KD) från Umeå nära skottlossningen i Strasbourg

Uppdaterad
Publicerad

EU-parlamentarikern Anders Sellström (KD) från Umeå befinner sig i närheten av skottlossningen i östfranska staden Strasbourg.
– Tungt beväpnad polis och militär i centrala stan. Jag befinner mig på en restaurang mitt i eländet, säger Anders Sellström.

Flera människor har dött i skottlossningen i franska staden Strasbourg, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Enligt uppgifter ska skotten ha avfyrats i närheten av en populär julmarknad.

KD-politikern Anders Sellström från Umeå befinner sig på en restaurang i närheten.

– Vi är bara 150 meter, vad vi förstår, från skottlossningen. Polisen har gjort en järnring runt staden och vi är instängda på restaurangen, berättar han.

”Tryckt stämning”

Det är tungt beväpnad polis och militär utanför byggnaden. Sällskapet har inte fått mycket information om vad som har hänt.

– Vi fick veta att det varit skottlossning och att vi var tvungna att hålla oss inne. Det är väldigt tryckt stämning här, men jag känner mig lugn. Just nu är vi i säkert förvar, säger Anders Sellström.

Sellström sitter i EU-parlamentet i Strasbourg och det är därför han är i staden.

– Vi hade lämnat för att gå ut och äta men nu har man har gjort en ”lockdown” av parlamentet också. Ingen får gå in eller ut, säger Anders Sellström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer