Europas bästa junior i höjdhopp finns i Umeå

Publicerad

Erika Wiklund är från Jämtland och går sista året på friidrottsgymnasiet i Umeå. I helgen representerar hon Sverige i Finnkampen.

I somras tog Erika Wiklund guld på junior WM. Hon förutspås redan att bli nästa Kajsa Bergkvist. En framtidsprognos som inte skrämmer 19-åringen från Jämtland.
– Jag vill ligga på elitnivå och tampas med de bästa.

Erika Wiklund har sysslat med sport sedan hon var sex år gammal, på den tiden var det ishockey, fotboll och friidrott som gällde. Att hon vid fjortonårs ålder valde att satsa på just höjdhopp var mest en slump.
– Det bara blev så, jag hoppar fortfarande lite längd och springer lite häck, men det var väl höjdhopp som gick bäst just då så därför fortsatte jag med det.

I helgen ska Erika representera Sverige i Finnkampen. Hennes eget rekord ligger på I,87 meter och även om det är bra så är tanken att ribban ska sättas högre än så i helgen.
– Jag hoppas på att slå mitt personliga rekord, det skulle vara riktigt härligt att avsluta säsongen med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer