Foto: SVT

Fabriken blir dyrare än beräknat – vd lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå industrihus hade kallat till presskonferens på måndagen. Anledningen är att den budgeten för projektet fabriken ute på Hedensbyn ser ut att bli dyrare än beräknat.

Tanken är att bland annat Räddningstjänsten, kommunens tekniska verksamheter samt Skellefteå buss ska flytta in i fabriken när den står klar. Men nu ser projektet ut att kräva mer pengar än vad man budgeterat för.

– Styrelsen för Skellefteå industrihus har fått indikationer om att pengarna inte kommer att räcka till, därför har man vidtagit en rad åtgärder, säger Lorents Burman (S), kommunalråd.

Bland annat har en utredning startats av Skellefteå industrihus och den entreprenör som bygger. Utredningen kommer bli klar om ett par veckor, enligt Burman.

– Vi vet idag varken några summor eller om projektet blir dyrare, men vi tar indikationen på allvar, säger Burman.

Under presskonferensen meddelade kommunalrådet att vd:n för Skellefteå industrihus, Robert Lindberg, frånsagt sig uppdraget. I väntan på en ny vd fungerar Skebos vd, Åsa Andersson, som tillförordnad vd för industrihus.

Bygget av fabriken fortskrider enligt plan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.