Foto: TT

Fagervall skriver 3-årigt tränarkontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Sent under tisdagskvällen offentliggjorde Björklöven att Joakim Fagervall inte bara är en tillfällig tränarlösning. Fagervall har nu skrivit på ett treårskontrakt med den allsvenska klubben.

Tränarkontraktet innebär att Joakim Fagervall i sin nya roll som huvudtränare ansvarar Björklövens a-lag och att han fortsätter som general manager i klubben. Bakgrunden till förändringarna är det svaga sportsliga resultatet under innevarande säsong, det skriver Björklöven på sin hemsida.

”Brinner enormt för föreningen”

Björklöven har under säsongen presterat undermåliga resultat och hunnit med att sparka två tränare under säsongens gång, senast i ledet Markus Åkerblom som fick sparken den 19 januari. Därefter har Joakim Fagervall klivit in som huvudtränare parallellt med sina tidigare arbetsuppgifter i klubben.

– Jag brinner enormt mycket för både föreningen och uppgiften. Vi ska vända på detta och ta kliv framåt, säger han.

Johansson petas från sportchefsplatsen

Kontrakteringen av Fagervall innebär att han kommer sköta rekryteringen av spelare till laget den kommande säsongen, och därför förlängs inte sportchefen Daniel Johanssons kontrakt. Johansson kommer i stället att arbeta med administrativa arbetsuppgifter kontraktstiden ut, skriver Björklöven på sin hemsidan.

Läs även: Fagervall: ”Hittar vi en nyckel kan vi vända”

Just nu ligger det allsvenska laget på en tolfteplats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.