Fem förlorade körkortet efter olaglig streetracing

Uppdaterad
Publicerad

Trafikpolisen fick mycket att göra under natten till söndagen i samband med en bilträff i Umeå.

Totalt grep polisen in och avbröt fem olika  lopp som anordnades på allmänna vägar, så kallade streetracing-lopp. Fem förare blev av med sina körkort i samband med detta och ytterligare elva personer rapporterades för fortkörning.

– Streetracing är ett fenomen som vi från polisens sida ser under framför allt vår och sommar. Och det är ju alltid stora risker förenade med detta, både för inblandade och för vanliga trafikanter, förklarar polisens kommunikatör Peder Jonsson.

Riktad insats

Polisen skriver på sin hemsida att det rörde sig om en ”riktad insats” med anledning av bilträffen och under natten kunde polisen i Umeå bland annat fånga en man i 20-årsåldern som körde 148 km/h på en 70-sträcka i centrala Umeå.

– Vi hade extra resurser under gårdagskvällen och natten som var ute i trafiken för att öka tryggheten och jobba med det brottsförebyggande arbetet, utvecklar Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.