Foto: SVT

Fem personer från Västerbotten tävlar i ”Vem bor här?”

Publicerad

I måndagens SVT-program ”Vem bor här?” tävlar fem personer från Västerbotten.

De som medverkar är bland annat en doktorand och en undersköterska. Frågan är om det går att lista ut vem som bor var?

Fem främlingar besöker varandras hem och gissar vem som bor var. Måndagens program är inspelat i Vindeln, Umeå och Holmsund och sänds i  SVT 1 klockan 20.

De fem personer som tävlar i programmet ska bland annat försöka lista ut vem som bor i bönehuset fullproppat med böcker eller vem som bor i en lägenhet fylld av loppisfynd. Och kan en ledtråd vara att norrlänningar skaffar barn tidigare. Om de nu gör det?

Svårare att hitta hem i norra Sverige

Kvällens deltagare är en doktorand, en undersköterska, en egen företagare, en föreläsare och en förskollärare. Men det tog fem säsonger för ”Vem bor här” produktionen och programledaren Malin Olsson att ta sig så långt norrut som till Umeå.

– Vi har tänkt länge att vi vill åka norrut men det är faktiskt så att det är dyrare och tar litet längre tid att skaffa tillräckligt många skarpa hem när man kommer norrut. Men i det här programmet har vi lyckats och det är vi jätteglada för, säger Björn Östlund, projektledare på Vem bor här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.