Arkivbild. Foto: TT

Stormade in i sovrum och filmade par som hade sex

Uppdaterad
Publicerad

En 26-årig man filmade när två ungdomar hade sex, sedan la han ut filmen på sociala medier där flera personer fick ta del av den. Nu döms mannen som är hemmahörande i en kommun i norra Västerbotten för ofredande och grovt förtal.

Det var i april förra våren som mannen var på en fest i en kommun i Norrbotten. På festen fattade en kille och en tjej tycke och sökte sig till ett sovrum där dörren inte gick att låsa.

Ska betala drygt 50 000 i skadestånd

Efter ett tag stormade ett tiotal personer in i rummet, bland annat 26-åringen som filmade delar av akten och la ut på Snapchat, där han har upp mot 300 följare.

Nu döms mannen vid Skellefteå tingsrätt för grovt förtal samt ofredande. Han ska även betala 51 250 kronor till var och en av de personer han filmade. Utöver det döms han till villkorlig dom och ska betala 9 600 kronor i dagsböter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.