Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här sponsras spelarna – Najma spelar i Bureå IF: ”Jag älskar fotboll” Foto: Evelina Dahlberg/SVT

Bureå IF startar initiativet ”Sponsra en spelare” – vill att barn ska fortsätta idrotta

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler barn tvingas sluta idrotta när föräldrarna har det tuffare ekonomiskt, det visar en rapport från Skolidrottsförbundet. Bureå IF tog tag i problemet och startade initiativet ”Sponsra en spelare”.  

– Ingen ska behöva avstå från att idrotta, säger Stefan Häger, ordförande för Bureå IF. 

Var tionde förälder till barn mellan 6 och 19 år har det senaste året aktivt dragit ner på kostnader kopplade till sina barns idrottsaktiviteter på grund av det svåra ekonomiska läget. Det visar en rapport från Skolidrottsförbundet.

Bureå idrottsförening har märkt av en markant ökning av familjer som har svårt att betala barnens deltagaravgifter. Föreningen skickade därför ut information om var man kan vända sig för att få stöd till ungas idrottsavgift, men för att nå så många som möjligt startade de även en egen insamling och spred den på sociala medier.

”Det hjälper oss massor”

”Sponsra en spelare” har fått positiv respons. Hittills har idrottsföreningen fått in över 3 000 kronor, vilket täcker kostnaderna för upp till åtta spelare bland de minsta.

– Responsen har varit väldigt positiv. Det är jättekul och det hjälper oss massor, säger Stefan Häger.

Häng med på en träning med Bureå IF:s F10-lag i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.