Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mahdi Mahdavizafarghandi som drabbades av nattens brand. Det är inte första gången det brunnit i samma garagelänga, berättar han. Foto: Madeleine Harrati/SVT

Flera bilar i brand i Obbola utanför Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Ett 15-tal bilar har skadats i en brand i Obbola under natten. Flera bilar är totalskadade och polis utreder händelsen som mordbrand alternativt grov skadegörelse.

Strax före klockan 4 på morgonen larmades polis och räddningstjänst om smällar och ett flertal bilar som stod i brand i en parkeringslänga i Obbola utanför Umeå.

Branden var under kontroll relativt snabb och det fanns ingen spridningsrisk till bostäderna i närheten. Ett flertal bilar är totalskadade. 

– Det är ett tiotal bilar i garagelängan som är skadade, sen står en del bilar på parkeringen utanför som också har skador, säger Madeleine Harrati, SVT:s reporter på plats.

Flera bilar är totalskadade efter en brand i Obbola under natten. Ingen person ska ha skadats i branden. Foto: William Olsin

Brann på samma plats för två år sedan

– Jag träffade en kvinna på parkeringen vars bil brunnit. Hon berättade att samma sak hänt för två år sedan. Även då brann hennes bil.

Polisen rubricerar i nuläget ärendet som mordbrand alternativt grov skadegörelse genom brand. Ingen person är skadad.

Det brann på samma plats för två år sedan, vad tänker ni om det?

– Naturligtvis kommer vi att kolla på kopplingar bakåt i tiden, men just nu har vi inget tydligt tecken eller något konkret som kopplar ihop händelserna, säger Alexander Johansson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

– Vi kommer jobba vidare med förhör, teknisk undersökning. Vi är intresserade av tips om någon gjort iakttagelser på platsen, säger Johansson.

Ingen person är gripen eller frihetsberövad i nuläget.

Foto: Madeleine Harrati/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.