Hör SVT:s reporter berätta om det misstänkta mordet i Skelleftehamn Foto: SVT

Misstänkt mord i Skelleftehamn

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagsmorgonen spärrades ett flerfamiljshus i Skelleftehamn efter att en person hittats död i en lägenhet. Polisen misstänker att ett mord begåtts.

Det var Norran som först rapporterade om händelsen. Polisen skriver på sin hemsida att en förundersökning gällande mord har inletts.

Kriminaltekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning och polisen kommer även att knacka dörr i området.

Misstänkt mord i Skelleftehamn

– Det är omständigheterna på platsen som gör att vi misstänker mord, säger Maria Linné, RLC-kommunikatör vid polisen.

Säkrade spår i snön

Enligt uppgifter till SVT ska polisen ha varit på plats sedan åtminstone 6-tiden på söndagsmorgonen. Polisen låter för närvarande ingen komma in eller lämna byggnaden.

Polisen är ännu förtegna om varför de misstänker att ett mord ägt rum. Foto: SVT

– Jag vaknade upp och såg massor av poliser och en stor presenning som låg fastspänd på marken och tänkte länge vad det kunde vara. Sedan har de nu under förmiddagen varit och fotat med ultraviolett ljus, säger en källa till SVT.

Senare anhölls två män som nu sitter frihetsberövade misstänkta för mord.

– Den ena är misstänkt på sannolika skäl och den andra är skäligen misstänkt, säger Helena Ekestrand, biträdande kommunikationsdirektör vid Åklagarmyndigheten, till TT.

De två männen är bekanta till offret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Skelleftehamn

Mer i ämnet