Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Bolin, avdelningschef grundskola Morö backe skola, bekräftar att den svårt skadade flickan är elev på skolan som ligger alldeles intill brottsplatsen. Foto: SVT

Flickan som överfölls är elev på Morö Backe skola

Uppdaterad
Publicerad

Flickan som överfölls och hittades i skogsparti på Morö Backe är elev på skolan – som ligger alldeles intill brottsplatsen.

Skolans krisledningsgrupp samlades under fredagen. Nu går skolan ut med information om det inträffade till föräldrar och elever.

– Det känns fruktansvärt, säger Henrik Bolin, avdelningschef för grundskolan i Skellefteå.

Under torsdagen hittades en flicka svårt skadad i ett skogsparti på Morö Backe. Brottsplatsen ligger alldeles intill Morö Backe skola. Nu berättar skolan att flickan är elev på skolan.

Ett mejl med information kommer har skickats ut till föräldrar och vårdnadshavare. Skolan har aktiverat sin krisledning.

– Vi försöker trygga upp situationen så gott det går, säger Bolin.

De flesta eleverna på skolan är på sommarlov, men fritids håller öppet som vanligt. Skolan kommer att ha öppet på måndag mellan 10-12 för elever och vårdnadshavare som vill prata. Där kommer skolpersonal att finnas på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet på Morö Backe

Mer i ämnet