Foto: Johan Nilsson / TT

Flygbolaget svarar på kritiken

Uppdaterad
Publicerad

NextJets vd Magnus Ivarsson beklagar problemen med de inställda turerna och säger att flygbolaget varit inne i en tuff period, men att man ska bättra sig.

– Det har varit en extrem vinter som satt fotspår för alla operatörer inte bara för oss. Vi gör så gott vi kan för att hålla en god regularitet. Nu ser vi att vi har kommit in i en bra period och vi hoppas på att kunna hålla i det, säger Magnus Ivarsson.

Han säger att flygbolaget bland annat måste öka sin reservkapacitet och det ska man göra genom att sälja av flygplan för att kunna uppgradera till en modernare flotta och en bättre reservkapacitet.

Flyger fram till sista maj

Samtidigt pågår det just nu en upphandling om vilket bolag som ska trafikera flygplatsen i Arvidsjaur. Enligt vd Magnus Ivarsson kommer NextJet att flyga fram till sista maj. Vem som sedan tar över är oklart. 

Vad tänker du kring att folk funderar på att flyga från kusten istället för att vara säkra på att komma fram?

– Det är tråkigt, vi måste sätta oss ner och kolla i statistiken och se hur vår regularitet ser ut jämfört med andra bolag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer