Foto: SVT

Föll sex våningar efter bråk: ”Han är svårt skadad”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen urartade ett bråk på ett gruppboende i Umeå och en man i 30-årsåldern föll från en balkong på sjätte våningen. Vid Norrlands universitetssjukhus meddelar man nu att mannen är svårt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Under torsdagseftermiddagen larmades polisen om bråket på gruppboendet, men på grund av bristande resurser skickades ingen patrull till platsen. Vid 19-tiden kom ytterligare ett samtal in till polisen – då hade den man som uppgavs bråka fallit ned från en balkong på sjätte våningen.

– Enligt uppgift ska mannen ha försökt klättra ned från balkongen och då fallit, sa polisens Börje Öhman till SVT under torsdagen.

fallolycka på gruppboende

LÄS MER: Händelsen rubriceras som försök till mord

Fyra patruller kallades till platsen

Polisen åkte till platsen med fyra patruller och spärrade av platsen för att utföra en teknisk undersökning.

Mannen fördes till akuten på Norrlands universitetssjukhus och under fredagsförmiddagen meddelade man att mannen är svårt skadad efter falltraumat. Han har ådragit sig omfattande skelettskador och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

fallolycka på gruppboende

Mer i ämnet