Visa alla (2)

Föräldern Beshar om att förskoleklassbeskeden dragits tillbaka: ”Man blir orolig”

Publicerad

Beshar Hassan är en av flera föräldrar i Umeå som nåtts av beskedet om att deras barns platser i förskoleklass dragits tillbaka.
Detta efter att det kommit in felaktigheter i beskeden.
– Man blir lite orolig, säger han till SVT.

På måndagen kom beskedet att Umeå kommun drar tillbaka alla besked om platser inför förskoleklass hösten 2019 i kommunen. Detta efter att det blivit felaktigheter i beskeden.

– Man blir lite orolig när man får ett sådant här besked eftersom vi inte vet vilken skola de kommer få plats på, säger Beshar Hassan, som är en av de som nåtts av beskedet att hans barns plats inte längre är säker, till SVT.

”Viktigt att veta vart våra barn ska gå”

Enligt Umeå kommun är det bara en liten del av de 1 400 platserna som blivit felaktiga men samtliga har dragits tillbaka för att undvika oklarheter.

Men oklarheter drabbar nu trots allt besvikna föräldrar som gärna vill veta i god tid vart deras barn hamnar till hösten.

– Det påverkar mycket av det vardagliga livet vart de hamnar, all planering blir svår. Det är jätteviktigt att vi föräldrar får veta vart våra barn ska gå, säger Beshar Hassan.

”Självklart blir man osäker”

I den informationen föräldrarna fått framgår det ännu inte när de riktiga beskeden kommer. Något som skapar en otrygghet, enligt Beshar.

– Självklart blir man osäker. Jag har två små barn, en går i förskola och en som ska börja i förskoleklass, man vill ju gärna att de är placerade tillsammans, säger Beshar Hassan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer