Foto: SVT

Mattelektioner för föräldrar ska hjälpa barnen

Uppdaterad
Publicerad

Matteundervisning i Vilhelmina på kvällstid. Men inte för eleverna, utan för deras föräldrar. Nu ska 7:an, 8:an och 9:ans matte fräschas upp.

– Jag hoppas få veta hur de tänker i skolan idag så att jag slipper säga åt mitt barn att googla efter svaren, säger Jeanette Berg som är förälder.

– Procent håller jag på med hela dagarna, plus och minus går också bra, men när jag skall lära barnen det här då blir det problem, säger Ingvar Näslund, också han förälder.

Hoppas att föräldrarna ska kunna hjälpa barnen

Det är Vilhelmina Lärcentrum som nu ger kvällskurser för föräldrarna till eleverna i årskurs sju på Hembergsskolan. Man hoppas att föräldrarna på det här sättet bättre ska kunna hjälpa sina barn hemma med matten.

– Plus och minus går väl bra, men när vi kommer till liggande stolen, kortdivision och mängdlära kan det bli problem, säger Anders Blomgren, mattelärare och rektor vid Hembergsskolan i Vilhelmina.

Ska föräldrarna få betyg på den här kursen?

– Nej jag sätter inga betyg på föräldrna. Istället erbjuder vi så många matteträffar som föräldrarna vill ha, förklarar Anders Blomgren

– En jättebra idé från skolan. Mina mattekunskaper är mycket basic, säger Jeanette Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.