Se hur Malin vill få fart på hela byn genom QR-koder. Foto: SVT

Föräldralediga Malin får fart på Sävar genom QR-koder

Publicerad

I Sävar finns numera ett träningspass utomhus, som alla kan ta del av med hjälp av QR-koder. Nyttjar man de utplacerade koderna vid byns fotbollsplaner är det den föräldralediga idrottsläraren Malin Carlsson man möter i olika videoklipp.

– Vi har även QR-koder längs med Sävarån. Detta öppnar upp för oändligt många idéer, säger hon, och menar att träningen trots kyla och vinter är livsviktig.

Genom att föra sin mobil till en QR-kod kan den som tagit sig dit utföra övningar för samtliga muskelgrupper men samtidigt hålla avstånd. Varje QR-kod motsvarar en station, till exempel ”axelpress med sten eller stock”. Stationerna är utplacerade med behörigt avstånd.

Se i klippet hur Malin bjuder bybor i alla åldrar på träning på en snöig idrottsplan. Med på filmen finns också hennes son Loke som visar hur det ska gå till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.