Foto: SVT

Förslag om sänkt hastighet – vad tycker du?

Publicerad

Trafikverket vill sänka hastigheten på flera vägar som saknar mitträcke, bland annat längs E4 mellan Skellefteå och Umeå. Trafikverket menar att förslaget kan rädda liv, men politiker är kritiska och vill att sträckorna istället rustas upp. Vi bad publiken att tycka till om förslaget – här kan du läsa chatten i efterhand!

SVT rapporterade · Förslag om sänkt hastighet: Vad tycker du?

08.23
Trafikverket borde lägga resursena på annat. Får de besluta själva har vi väl snart bara 40-sträckor i hela landet.
08.23
Mycket bra med så ut hastighet. Bra för människan, bra för miljön.
08.24
Helt strålande,mer bråttom ska man inte ha,starta tidigare så kommer man fram i tid ändå,!!☝️😉🤚
08.28
Helt sjukt!
Folk håller inte hastigheterna som råder nu och lär inte följa sänkta hastigheter bättre. Löjligt att någon teoretiker räknat med att om man sänker farten från 90 till 80 kilometer i timmen minskar dödligheten med 40 procent. Kan ni inte sänka farten på motorvägarna också från 110 till under 10 kilometer i timmen. Då får vi kanske en återupplivning av de redan döda tillbaka i livet igen. Vad trött jag blir på Sverige!
08.30
Skillnaden i tid på de 6 milen är fem minuter om man sänker från 90 till 80.
08.35
Vid lägre hastighet minskar bensinförbrukningen rejält.
Olyckorna minskar eller blir inte lika dramatiska.
Man kommer fram några minuter senare.
Vad är problemet?

08.35
Bilarna blir allt bättre, vägarna blir bättre men hastighetsbegränsningarna, de sänker man. Inte förvånande att människor kör för fort då.
08.36
Men ’nollvisionen’ ställer sig ju alla bakom utan att fundera på vad det innebär; jo att den samhällsekonomiska värderingen av ett människoliv blir så extremt hög så eventuella tidsvinster kan aldrig konkurrera med detta. TRV gör vad dom blir ålagda tyvärr..
08.36
Istället för att rusta upp vägarna så sänks hastigheten, pengarna som bilarna i form av skatter drar in går till annat som bla invandringen.
08.36
Eller 4 minuter om man räknar med att folk i snitt håller 10km/h över gränsen. Inte jättemycket skillnad kan jag tycka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer