SMS-konversationen är rekonstruerad utifrån meddelanden i förundersökningen. Foto: SVT

Försökte köpa sex – så åkte rektorn fast

Publicerad

Nu kan SVT avslöja hur det gick till när Umeårektorn åkte fast för att ha försökt köpa sex av en kvinna. Det var hotellpersonal i Sundsvall som larmade polisen.

I fredags berättade SVT Nyheter Västerbotten om en rektor från Umeå som fått ett strafföreläggande för försök till sexköp i november. Nu har SVT läst förundersökningen där det framgår att mannen har erkänt brottet.

Betalningen gick aldrig igenom

I hotellrummet fann polisen en använd kondom och mannen erkände direkt att han haft sex med kvinnan. Rektorn medgav också att han försökt betala kvinnan men att pengarna inte kommit fram. I förhöret framgår att rektorn köpt kvinnans biljett till Sundsvall och att de hade tänkt ses flera gånger framöver.

Ville bli en “sugardaddy”

I en mobilkonversation mellan rektorn och kvinnan gick han bland annat in på detaljerade sexuella beskrivningar av vad han ville göra med henne. Rektorn skriver att han vill bli hennes “sugardaddy” och att han är beredd att betala 6.000 kr för en helg med kvinnan. Av konversationen framgår även att de hade planerat träffen flera dagar i förväg.

Hotellpersonalens iakttagelser viktiga

SVT Nyheter Västernorrland har flera gånger tidigare rapporterat om sexköpare som åkt fast i Sundsvall.

– Vi har otroligt bra samtal med hotellen som tar problematiken på största allvar, sade Henrik Blusi på polisen i Sundsvall för ett år sedan.

Strafföreläggande har utfärdats

Påföljden blev dagsböter på knappt 20 000 kronor och om mannen inte betalar in beloppet går ärendet vidare till åtal. SVT har varit i kontakt med rektorn som inte vill ge några kommentarer till strafföreläggandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer