Det första budet på kvarteret i Blattnicksele har trillat in. Foto: Google Earth, Fredrik Sandberg/TT

Första budet har kommit in på kvarteret i Blattnicksele

Publicerad

Sorseles kommunala bolag SorseleBo ska minska sitt fastighetsbestånd och säljer därför ett helt kvarter i Blattnicksele. Bara de senaste dagarna har flera intressenter hört av sig – och en av dem med ett bud.

I lördags berättade SVT om hur SorseleBo säljer ett helt kvarter, fem parhus och två fristående hus, på Ringvägen i Blattnicksele för 450 000 kronor. Sedan dess har flera intresserade köpare hört av sig.

– Sedan i helgen har tio personer hört av sig och varit intresserade av kvarteret. Från en av dem har vi fått ett bud på 380 000 kronor, berättar mäklaren Lollo Vedbring.

Vad säger de som ringer och är intresserade?

– De flesta undrar vad kvarteret har använts till och historien bakom, samt vad man kan tänkas använda det till och hur mycket renoveringsarbete som krävs. Sedan har några hört av sig som inte alls vet var Blattnicksele ligger och har mycket frågor kring vad som finns i närheten, säger Vedbring.

Lilian Holloway, ordförande i SorseleBo, berättade förra veckan att man hoppades att prislappen skulle stiga snarare än sjunka. Tidigast nästa vecka kommer SorseleBo ta ställning till budet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.