De aktuella fastigheterna på bilden till vänster och Lilian Holloway till höger. Foto: Google Earth / SVT

Helt kvarter i Blattnicksele till salu – för 450 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

För blott 450 000 kronor kan du bli ägare till ett helt kvarter i Blattnicksele, Sorsele kommun. Det är det kommunala bostadsbolaget SorseleBo som nu ska minska sitt fastighetsbestånd och som säljer ett helt kvarter på Ringvägen.

Sammanlagt handlar det om fem parhus och två fristående hus, vilket Lokaltidningen var först med att rapportera. Fastigheterna ligger ett stenkast från Vindelälven och i byn finns skola, förskola samt en livsmedelsbutik.

Husen säljs tillsammans och är i behov av renovering. Anledningen till att kommunen vill sälja fastigheterna är att de mestadels stått tomma de senaste åren, samt att det finns ett behov att minska bostadsbeståndet då det kommunala bostadsbolaget har en tuff ekonomisk situation.

– Några år hade vi 20 procents hyresbortfall, nu ligger vi på 6-7 procent och lyckas vi sälja fastigheterna kommer vi ner ännu mer, säger Lilian Holloway (M), ordförande i SorseleBo.

Säljs tillsammans

Anledningen till att kommunen väljer att sälja husen tillsammans, istället för ett och ett, är risken för att köparna då flyttar fastigheterna.

– Vi bedömde att det var en stor risk att husen skulle flyttas efter som de är relativt små, det är inget vi vill, säger Holloway.

Flera seriösa intressenter ska redan ha hört av sig och kommunen har en förhoppning om att den modesta prislappen på 450 000 kronor inte står sig.

– Vi hoppas givetvis att det säljs dyrare, avslutar Holloway.

Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.