Västerbotten har fått sitt första dödsfall kopplat till coronaviruset. Foto: SVT

Första dödsfallet i Västerbotten till följd av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen fick Västerbotten sitt första konstaterade dödsfall till följd av covid-19. En person i 80-årsåldern avled på Skellefteå lasarett på måndagen.

En person i 80-årsåldern, med underliggande sjukdomar, avled på måndagen. Personen är den första i Västerbotten som avlidit till följt av det nya coronaviruset.

– Våra tankar går till personens familj och vänner, säger Gunilla Persson, tillförordnad smittskyddsläkare i Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Västerbotten

Det är ofta äldre med andra underliggande sjukdomar som blir allra sjukast av covid-19.

– Det är viktigt att vi gör allt vi kan för att skydda dessa grupper från att smittas. Visa omtanke om varandra, speciellt de äldre, och undvik fysiska besök och resor. Ring istället det samtal du länge tänkt göra eller koppla upp dig på ett videosamtal, om det är möjligt, säger Gunilla Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet