Foto: SVT

Försvunne Olle i Rentjärn – cykel söktes med markradar

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen gjordes en unik sökinsats i trakterna runt Rentjärn utanför Malå. Missing people sökte försvunne Olle Forsbergs cykel med hjälp av markradar.

Olle Forsberg försvann i början av augusti 2019 i samband med en cykeltur som utgick från hemmet i Rentjärn utanför Malå. Flera stora sökinsatser har gjorts sedan dess, både av polisen och av Missing people. På onsdagen togs ett nytt grepp, Missing people tog hjälp av markradar för att eventuellt hitta Olles cykel i bland annat sjön Rentjärn.

– Det är för att hitta Olles cykel, det är det som är målsättningen. Det är inte bara här i sjön vi letar utan i några andra vattendrag också. Vi ger aldrig upp, säger Martin Persson från Missing people.

Radarsökandet ger utslag på metaller och görs med hjälp av företaget Guideline Geo. Det är enligt Martin Persson första gången den här typen av tekniskt samarbete görs.

Mer om det unika sökandet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.