Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Två män har åtalats för mord i Markaryd. De har tidigare kopplats till försvunne Olle. Foto: SVT

Åtal efter mordet i Markaryd – kopplingarna till försvunne Olle i Malå tonas ner

Uppdaterad
Publicerad
Idag åtalades två män för mord i småländska Markaryd. Männen har tidigare i utredningen kopplats till försvunne Olle Forsberg i Rentjärn utanför Malå. Men åklagaren tonar idag ner de kopplingarna. För polisen handlar Olle-fallet idag om en försvunnen person och inte en brottsutredning.

Polisen i Västerbotten utreder fortfarande fallet med försvunne Olle Forsberg i Rentjärn, men nu handlar det om en utredning av försvunnen person. Brottsundersökningen lades ner i november 2019. Anders Isaksson är en av poliserna som utreder försvinnandet och han har alla dörrar öppna i den utredningen.

–  Eftersom Olle är anmäld försvunnen så utreder vi det utifrån det. Men i en utredning har jag ju alla möjligheter öppna, eventuella brottspår också.

Vad tänker du idag om Olles försvinnande? 

– Jag tycker det är märkligt. Det gjordes väldigt mycket sökinsatser i närområdet och där omkring. Men både Olle och cykel är borta. Jag tycker att det är märkligt. 

Tonar ner kopplingarna

Under hösten utreddes kopplingarna till ett mord i småländska Markaryd. Där åtalades på fredagen två ukrainska medborgare. De åtalade männen ska enligt åtalet ha åkt till Adak efter mordet i Markaryd. Polisen tittade på detta spår och kom fram till att de inte var tillräckligt starkt. Brottsutredningen lades ner. Gunilla Öhlin, åklagaren i Markaryd-fallet tonar idag ner kopplingarna.

I klippet ovan svarar Gunilla Öhlin på frågor om kopplingarna mellan Markaryd och Olle-fallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

80-åring försvunnen i Malå kommun

Mer i ämnet