Ägaren uppmanar folk att kontakta polisen om de får syn på Sanda och Wendy som stals i fredags. Foto: Beatrice Lindberg

Fräck hundstöld i Umeå – tjuven slog till när familjen sov

Uppdaterad
Publicerad

Medan familjen låg och sov tog sig någon in i hemmet och stal hundarna Wendy och Sanda. Nu letar matte Beatrice Lindberg febrilt efter sina bullterriers. Polisen har en misstänkt gärningsman, men än har ingen gripits.

– Jag postade direkt på facebook och har letat dygnet runt och överallt, stoppat folk och frågat om de sett dem. Men på en hel vecka har jag inte fått nånting tillbaka, säger Beatrice Lindberg.

Det var förra fredagen som inbrottet skedde. Familjen låg och sov när någon tog sig in i hemmet på Ersboda i Umeå och försvann med två av familjens fyra bullterrierhundar, Sanda och Wendy – fem och fyra år gamla.

Inget har sett något

Det är oklart hur inbrottet skett. Varken Beatrice eller de två mindre hundarna som hon hade i sovrummet märkte nåt, inte heller grannarna.

– Jag har frågat runt. Ingen har sett något.

– Man är på tårna hela tiden, kan inte sova. Samtidigt är jag förbannad, att någon kan göra en sån här sak. säger Beatrice Lindberg.

Hon polisanmälde händelsen direkt och polisen bekräftar att de fått in en anmälan 5 oktober. Men en vecka senare har varken hundarna eller gärningsmannen hittats.

– Det är ett ärende vi prioriterar. Det saknas två hundar och vi har en skälig misstänkt för det här. Vi jobbar utifrån det, men ingen är gripen, säger Magnus Eklund, förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten.

Utlovar hittelön

Nu har Beatrice utlovat en hittelön för tips som leder till att hundarna återfinns. Hon kommer själv att fortsätta söka.

– Ser någon en bullterrier som ser ut som mina så ska man ringa polisen utan att tveka, säger hon.

Bullterriern Sanda har en väldigt säregen blixt på ryggen som inte går att missa, enligt matte Beatrice. Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.