Lars-Göran har cyklat 100 mil för covidpersonal, hör honom berätta varför i klippet. Foto: SVT/Björn Ottosson. Privat/Nina Enqvist

Lars-Göran har cyklat 100 mil för covidpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Den 19 maj började Lars-Göran Nyholm cykla från Borås för att uppmärksamma den sjukhuspersonal som han känner glöms bort i allmänhetens fokus på att själva bli vaccinerade. Nu, tio dagar senare, har han nått sin slutdestination Umeå.

Efter 100 mil på sadeln har en något stel Lars-Göran Nyholm äntligen nått sitt mål. Men när SVT ställer frågor om cykelturen är det tydligt att det inte är sin resa han vill prata om.

– Detta gör jag för att uppmärksamma den insamling vi på 44:e bataljonen från Borås har skapat till sjukvårdspersonalen som jobbar med covidsjuka. De glöms bort. Och de har börjat säga upp sig från sjukhusen. Vi behöver dem, de är så otroligt värdefulla, säger Lars-Göran Nyholm.

Han berättar hur pengarna ska användas:

– Pengarna från insamlingen ska gå till att bjuda så många som möjligt på till exempel en lunch.

Hör Lars-Göran berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.