Polisen menar att beslaget överstiger med god marginal gränsen för grovt narkotikabrott. Foto: Polisen

Fyra män åtalas efter rekordfyndet av narkotika

Publicerad

Nu åtalas fyra män misstänkta för grovt narkotikabrott och försök till grovt narkotikabrott efter att polisen hittat över 25 000 tabletter Tramadol i en bil i Umeå.

Det var i början av mars som polisen gjorde en husrannsakan mot en bil samt flera adresser i Umeå. Misstankarna om brott mot männen hade väckts efter en rutinkontroll av en personbil. Vid husrannsakan hittade polisen en rekordstor mängd Tramadoltabletter till värde av 1,5 miljoner kronor.

Fyra åtalas

Nu åtalas fyra män, samtliga i 25-30 års åldern, tre av dem för grovt narkotikabrott och en för försök till narkotikabrott.

Enligt åtalet ska två av de misstänkta männen agerat kurirer åt en tredje misstänkt man som pekas ut som köparen av tabletterna. Duon ska i början av mars åkt ner till Stockholm och hämtat tabletterna, men hann aldrig leverera dem till slutdestinationen innan polisen satte stopp för deras planer.

Nekar till brott

Den fjärde mannen misstänks endast för försök till grovt narkotikabrott då tabletterna, enligt åtalet, skulle transporteras till dennes adress men polisen stoppade kurirerna innan de han leverera narkotikan.

Samtliga åtalade nekar till brott.

Enligt åklagare Marie Andersson ska förhandlingen starta imorgon och väntas avslutas någon gång under nästkommande vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.