Arkivbild. Foto: SVT

Polisen misstänker: Fyrhjulingarna kan ha fraktats utomlands

Uppdaterad
Publicerad

De 14 fyrhjulingarna som stals från ett företag i Vännäs tidigare i oktober utreds fortfarande av polis. Enligt uppgifter är det inte uteslutet att de fraktats utomlands.

Natten mot den 14 oktober försvann minst 14 fyrhjulingar paketerade i kartonger från ett företag i Vännäs, med ett sexsiffrigt värde. Polisen gick ut med ett rikslarm gällande stölden och uppmanade allmänheten om tips. Enligt förundersökningsledare Nils Wårstedt misstänker polisen att fyrhjulingarna fraktas ut ur Sverige.

– En teori i utredningen är att de har lämnat landet, men vi utesluter inte heller att de kan finnas kvar, säger han.

En vecka senare rapporterade SVT Dalarna att 40 snöskotrar, också paketerade i kartonger, stulits från en firma i Mora. Värdet uppskattas där till upp mot sex miljoner kronor.

Utesluter inte koppling till skoterstöld

Polisen i båda länen har i dagsläget kontakt och ser en koppling med stöldgodsets typ och värde.

– Det är klart att det finns beröringspunkter just när det handlar om nya maskiner i kartong, som det handlar om i bägge fallen, berättar Nils Wårstedt.

– Vi har kontakt med Mora och samverkar i våra ärenden. Det är för tidigt att säga att det finns en koppling, men absolut inte uteslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.