Foto: SVT

Go'kväll börjar sända på lördagar igen

Uppdaterad
Publicerad

I maj 2018 sände SVT:s populära förkvällsprogram Go'kväll sitt senaste lördagsavsnitt. I augusti är det dags igen, när SVT satsar på att utöka programmets sändningar.

Under fredagkvällen sänder Go'kväll sitt sista avsnitt för den här våren. I augusti är programmet tillbaka, men nu med fem program per vecka istället för fyra.

– Det känns otroligt spännande att få utveckla lördagarna igen och dessutom känns det väldigt hedrande att vi får erbjuda ännu mer till vår publik, säger Linda Olofsson, producent och programledare i Go'kväll.

Vad kan publiken förvänta sig av höstsäsongens lördagar?

– Spännande gäster, människor med brinnande intressen och färgstarka reportage. Ett lite extra glittrigt Go'kväll!

Bra tajming

Beslutet om lördagsprogrammen fattades redan 2019, men Bengt Strömbro, programchef på SVT Umeå, tycker att tajmingen har blivit extra bra.

– Under våren har vi sett att tittningen för våra förkvällsprogram har ökat. Och även utifrån den respons vi fått in till redaktionerna så tror jag att ett program som Go'kväll är ett jätteviktigt sällskap i coronatider, säger Bengt Strömbro.

– Go'kväll är en av SVT:s främsta diamanter som år efter år lockar en stor publik och därför känns det naturligt att utöka även till lördagar igen.

Go'kväll har säsongspremiär den 18 augusti, och det första lördagsprogrammet sänds den 22 augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Go'kväll

Mer i ämnet