Goldminers rekonstruktion godkänd

Uppdaterad
Publicerad

Lycksele tingsrätt godkänner den ansökan om rekonstruktion som lämnats in av gruvbolaget Lappland Goldminers, samt ett dotterbolag.

Tingsrätten slår därmed fast att det finns skäl att tro att rekonstruktionen kan bli framgångsrik. Borgenärssammanträde kommer att hållas i Lycksele tingsrätt den 11 juli.

Lappland Goldminers ansökte om rekonstruktion för den svenska verksamheten eftersom verksamhetenn inte längre kunde finansieras genom Pahtavaaragruvan i Finland.

Lappland goldminers

Får igång finska gruvan

Rekonstruktionen finansieras genom ett lån på 10 miljoner kronor från bolagets största ägare Ponderus Invest. Lånet ska täcka Lappland Goldminers finansiering för de första tre månaderna av ett rekonstruktionsförfarande.

Bolaget uppger att man nu får handlingsfrihet att att genomföra det pågående åtgärdsprogrammet vid Pahtavaaragruvan i Finland. Brytningen i gruvan stoppades i april på grund av att guldhalterna var lägre än väntat och företagets finska dotterbolag ansökte om rekonstruktion för den verksamheten i maj.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lappland goldminers

Mer i ämnet