Foto: TT/Privat

Nu räddar Gunnar julen – bjuder Lennart på fest

Uppdaterad
Publicerad

Gunnar Berggren som jobbar på Svenska Kyrkan fick höra om Lennart Schrewelius som inte har någon att fira jul med – och reagerade starkt. Han ringde direkt upp Lennart och bjöd honom på julfest.

Efter att SVT Nyheter berättat om Lennart Schrewelius som inte har någon att fira jul med har flera personer hört av sig med erbjudanden. En av de som ringde upp Lennart var Gunnar Berggren, från Svenska Kyrkan i Holmsund.

– Jag fick höra om artikeln och det är beklagansvärt att man ska sitta ensam och inte ha någon att fira jul tillsammans med.

Tackade ja direkt

Gunnar Berggren hade sedan innan bokat fem platser till Svenska kyrkans julfirande i Umeå, som nu är fullbokat. Han hade en plats över och ringde därför upp Lennart Schrewelius för att erbjuda honom platsen.

– Jag tackade ja direkt. Jag tror att det blir kul, säger Lennart.

”Det känns spännande”

På julfirandet i Umeå kommer Lennart att få ta del av ett traditionellt julfirande med julmat, julsånger, Kalle Anka och tomten.

– Det känns spännande. Det här betyder att jag får komma ut och träffa folk vilket jag inte brukar göra, säger Lennart.

Flera har hört av sig

Lennart trodde inte att han skulle få det här gensvaret när han skrev sin efterlysning på sociala medier.

– En kvinna ringde och erbjöd mig att följa med till Örebro till hennes dotter, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.