– Det är inte roligt att laga julmat bara till sig själv, säger Lennart Schrewelius. Foto: TT/Privat

Lennart är ensam på julafton – söker någon att fira med

Uppdaterad
Publicerad

Lennart Schrewelius har varit ensam på julafton i flera år – och har därför inte firat. Nu har han annonserat efter någon att fira med.

– Det känns inte roligt längre, säger han.

Lennart Schrewelius, är 54 år och bor i Holmsund, utanför Umeå. Han har inte firat jul på flera år, eftersom han inte haft någon att fira med.

– Jag brukar sitta ensam hemma på julafton. Jag har egentligen inte brytt mig så mycket om det förut. Men de senaste åren har det börjat kännas tråkigt, säger Lennart Schrewelius.

”Många är ensamma på jul”

Där Lennart Schrewelius bor arrangeras ett julfirande för ensamma men sista dagen för anmälan har passerat. Lennart har nu därför lagt ut en efterlysning i en grupp på Facebook där han undrar om någon vill fira jul med honom.

– Jag hoppas att jag kan få komma till någon på julafton och äta lite julmat och ha lite gemenskap. Jag tror att det är många som är ensamma på jul, säger Lennart Schrewelius.

Uppdatering: Lennart fick efter vår efterlysning kontakt med Gunnar, som bjöd på fest i jul. Läs mer här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.