Efter Arbetsmiljöverkets inspektion på badhuset Navet i Umeå har en rad brister uppkommit och som nu behöver åtgärdas. Foto: SVT

Här är bristerna på badhuset i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Badhuset Navet i Umeå har en rad brister som måste åtgärdas. Det konstaterar Arbetsmiljöverket efter en inspektion i februari i år.

Bland annat har inte all personal information om de kemikalier som hanteras och det saknas ögondusch och nöddusch om någon skulle bli översköld av kemikalier. Dessutom kan det vara mycket hög bullernivå på badhuset och Arbetsmiljöverket vill att badvärdar och simlärare ska erbjudas personliga hörselskydd.

Utbildar personalen

Patrik Samuelsson som är avdelningschef på Umeå kommun säger till SVT att man nu ska göra egna mätningar av bullret och att man ska ge svar på vilka åtgärder som ska genomföras senast den sjätte juni.

– Vissa saker håller i vi redan på med, till exempel att utbilda personalen om kemikalier, säger Patrik Samuelsson.

Arbetsmiljöverkets besök är ett av en rad inspektioner på badhus runt om i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.