• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Charlotte Andersson, klubblös, vann damklassen i Tavelsjö Halvmarathon 2017 på tiden 1.25.46. Foto: Patrick TrägårdhVisa alla (6)
Visa alla (6)

Här är segrarna i årets Tavelsjö Halvmarathon

Tavelsjö Halvmarathons sjätte upplaga lockade drygt 500 löpare till årets upplaga som var en blåsig och varm historia med en välbekant segrare, och en annan mindre bekant uppstickare.

Även om väderförhållandena inte var helt optimala med en temperatur på strax under 20 grader och stundvis en hel del motvind så var årets vinnare, tillika fjolårsfyran Charlotte Andersson, klubblös, nöjd med loppet i damklassen efter en kämparinsats när hon gick i mål vid skolan i Tavelsjö.

– Det var tungt! Jag fick kämpa väldigt mycket, det är en ganska tuff bana, säger Charlotte till SVT strax efter målgång.

Kämpade mot vädret

Andersson, som nyligen kritat på för IFK Umeå, sprang också ett lopp på Höga kusten förra helgen och hade väntat sig en något lättare tävling i helgen i Tavelsjö.

– Jag hade en plan att springa den här som är lite lättare, men det kändes ändå tungt i benen, så det var extra skönt att få vinna då, säger Charlotte som kämpade med värme och motvind under loppet.

Härnäst väntar bland annat en terrängklassiker i Sundsvall om ett par veckor, Salomon trail tour i Umeå, Umemilen och Jalles halvmara för Charlotte Andersson.

– Jag kör på, formen är bra, säger hon.

Skadefri Edström tog herrsegern

På herrsidan segrade den välbekante Jalles TC-löparen Thomas Edström.

– Det var hårt tempo från början till slut, jag plågades hela vägen, säger Edström till SVT.

Tiden landade på tiden 1.14.46, en tid som Tomas Edström var väldigt nöjd med.

– Jag är inte bättre än så nu så jag är jättenöjd. Jag har fått vara skadefri i två månader och kunnat träna några veckor. Jag är inte riktigt där jag varit för två år sedan, men nära, säger segraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer