Anders Hård och Elin Söderberg toppar listorna. Foto: Till vänster: pressbild, till höger: Iseklint natur och miljö

Här är toppnamnen på Miljöpartiets listor

Publicerad

På valberedningens förslag till riksdaglista för Miljöpartiet är Elin Söderberg i toppen och på regionlistan toppar Anders Hård.

Den 28 januari klubbas Miljöpartiets listor till riksdag och region. I nuläget är Elin Söderberg är etta på valberedningens förslag till riksdagslista och Anders Hård på regionlistan. Går förslaget vägen så blir Hård gruppledare för landstinget.

– Efter turbulensen i partiet känns det som att valberedningen förslag väger ganska tungt. Mycket inom vården skulle behöva förbättras, exempelvis stafettläkare. Men jag är ingen trollkarl, det är svårt att stövla in och fixa, säger Hård.

Tar inte ut något i förskott

SVT har tidigare skrivit om hur Elin Söderberg utmanar Jabar Amin som kandidat för Västerbotten. I slutet av förra året meddelande Amin att han inte kandiderar till riksdagen.

– Det känns jättehedrande att jag toppar listan men jag tar inte ut något i förskott, säger Elin Söderström.

Miljöpartiet i Västerbottens drivs för tillfället av en interimsstyrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.