Foto: Privat

Här kan du bli fadder till en lyktstolpe

Att bli fadder till barn eller djur är ganska vanligt. Däremot inte att bli fadder till en lyktstolpe. Nu söker IFK Rundvik stolpfaddrar.

IFK Rundvik fyller 90 år i år, och föreningens elljusspår fyller 40. De gamla elstolparna behövs bytas ut men ägs eller bekostas inte av kommunen. Därför kan man nu välja att bli fadder till en lyktstolpe i Rundvik och bidra med en summa pengar i upprustningen av elljusspåret.

– Faddern får då en guldpläterad skylt på en stolpe man själv väljer eller blir utsedd – troligtvis de stolpar som behövs bytas först. Då får man välja om ens namn eller företagsnamn ska stå på stolpen. Man får också foto på den stolpe man är fadder över och får följa dess utveckling, berättar Kent Jonsson, ordförande i IFK Rundvik, som också poängterar att de faddrar som hoppar på projektet får gratis kaffe vid varje evenemang på Manhemsborg i Rundvik.

Värvar faddrar på Rundviksdagen

Ungefär 100 stolpar ska bytas ut med glödlampor och armatur. Föreningen har redan nu tjuvstartat med rekryteringen av stolpfaddrar.

Under Rundviksdagen i Nordmaling imorgon arrangerar föreningen aktiviteter tillsammans med Folkets hus i samband med IFK Rundviks 90-årsfirande. Och Kent Jonssons förhoppning är att de behövande stolparna ska få kärlek och omtanke genom sina blivande faddrar.

– Det är ju ett fantastiskt erbjudande, ha ha!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer