Foto: Privat.

Här kan du gå på Elvisgudstjänst

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad så kör Svenska Kyrkan i Lycksele Elvismässa på Gammplatsen. Prästen Kerstin Unée Melander ser framemot mässan som bland annat kommer innehålla nattvard och allsång.

Svenska Kyrkan i Lycksele har under flera år hållit en gudstjänst utomhus på Gammplatsen under motorveckan. Men för tre år sen bestämde de sig för att köra en Elvisinsperad drive-in mässa. I år fortsätter de med succén.

– Det är jätteroligt att så många dyker upp, vi har kanske runt 150 personer som brukar komma. Vi sjunger allsång och håller predikan, sen blir det såklart nattvard, säger Prästen Kerstin Unée Melander.

LÄS MER: Sex par säger ja på ”drive in”-vigsel

Några av allsångslåtarna är Love Me Tender och How Great Thou Art. Kommunikatör Olle Thoors säger att man hoppas på mycket folk flera fina bilar i år.

– Det är ju väldigt väderberoende, men vi hoppas på ett tiotal bilar och motorcyklar, tidigare år har vi haft nån fin Buick på besök och det är ju alltid kul, säger Olle Thoors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.