Foto: TT

Sex par säger ja på ”drive in”-vigsel

Uppdaterad
Publicerad

Under Motorveckan erbjuder Svenska kyrkan drive in-vigsel i kyrkparken vid Lycksele kyrka. Sex par har anmält sig och kommer att vigas under en kväll.

I södra Sverige är fenomenet känt sen tidigare men det blir den första drive-in vigseln i Lycksele. Under motoveckan i år så kommer Svenska Kyrkan annordna en drive-in vigsel för föranmälda par.

LÄS MER: Nu ska Susanne och Ronny gifta sig – på drive in

I år fanns sex platser och alla är nu fyllda och den som kommer föräras med att viga de bilburna brudparen är prästen Kerstin Unée Melander.

– Det är jättekul, under kvällen kommer paren köra in en efter en, kliva ur bilen för en kort vigselakt sedan köra vidare som nygifta, vi får se om vi fortsättet med det nästa år. Men det är kul att pröva iallafall, säger hon till SVT.

LÄS MER: Här kan du gå på Elvisgudstjänst

– Det skulle vara kul om det vara många som dök upp för att fira och glädjas med de nygifta paren. Vi hoppas självklart på bra väder men skulle de regna så har vi ett tält på plats, säger Kerstin Unée Melander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.