Här lagas middag till Kodjo – då dricker Kalle brynt smör

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan har man kunnat tävla om att få äta en middag middag inne i glasburen på Rådhustorget i Umeå tillsammans med radioprofilen Kodjo Akolor. När middagen presenterades bröt programledaren Kalle Zackari Wahlström ihop och drack brynt smör.

Själva middagen har komponerats och tillagats av elever på restauranghögskolan vid Umeå universitet, som idag håller på med de sista förberedelserna.

Tävlingen har samlat in tusentals kronor till Musikhjälpen och vinnarna bjöds på en vegetarisk trerättersmiddag med ett Norrlandstema för att presentera matkulturen i norra sverige. Men någon mat till programledarna, det blev det inte.

Musikhjälpen Umeå

Den tidigare programledaren Kodjo Akolor fick själv för första gången äta i buren, något han var väldigt exalterad över. Desto jobbigare blev det för årets programledare som inte får äta.

– Det är kul att ni ska äta middag. Men jag blir så sjukt hungrig av det här, jag blir helt knäckt, sa Kalle Zackari Wahlström.

Under den efterföljande låten passar programledar-Kalle på att dricka brynt smör. Se det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Umeå

Mer i ämnet