Här ligger älgen risigt till när en av de boende har siktet inställt. Foto: Privat

Här ordnas älgjakt på äldreboendet

Uppdaterad
Publicerad

I Vilhelmina kommun är älgjakten på allas läppar och efter en fikarast på kommunens äldreboende Tallbacka föddes idéen att ordna ett älgjaktsevent för de äldre. Populärast var när gamla jägare fick fräscha upp kunskaperna – i ett älgspel.

Medarbetaren Lennart Fjellman på Tallbacka är hjärnan bakom eventet. Med hjälp av Jägarförbundet och lokala handlare fixade han en stämningsfull dag med tunnbröd, pilsnerkorv och starkt kaffe framför den öppna spisen. Han beskriver det som att ”stelnade avtryckarfingrar mjukades över tid upp och älgarna föll på första skottet”.

– De gamla jägarna kom in i gängorna snabbt och det är tur att det inte föll så många älgar i verkligheten som när de spelade. Då hade det tagit en hel vecka att städa upp, säger han och skrattar.

Det bjöds på äkta vildmarksmeny. Foto: Privat

Äldreboendet har 52 platser och han menar att dessa event piggar upp mycket i de äldres vardag. Lennart säger att besökarna drog sig hemåt med glädje efter dagen och kvar fanns endast några ensamma pilsnerkorvar som simmade omkring i lagen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.