Här samlas över tusen personer till stor bilfest trots covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bedömer att fler än tusen personer träffades för en stor fest på parkeringsplatser i Skellefteå i fredags.
Det är långt fler än i coronatider tillåtna femtio personer.
– Jag skulle kalla det en röjfest, säger fältassistenten.

Festen började på Biltemas parkering, spred sig sedan till andra parkeringar på handelsområdet Solbacken och fortsatte så småningom till centrala staden.

Det handlar om allt från bilburna ungdomar till 40-åringar, även från andra orter, som samlades i Skellefteå på fredagskvällen.

– Jag skulle kalla det en röjfest, med mycket drickande, säger fältassistent Hans-Göran Boström.

Högstadieelever

Under fredagskvällen skickade både fältarna och nattsuddarna ut en uppmaning på sina sociala medier om att föräldrar skulle titta till sina barn, då man uppmärksammat 13-14-åringar på platsen.

När polisen kom dit spärrade de av delar området och festdeltagarna började skingra sig. Ett par hundra fordon avvisades.

Glassplitter

På lördagsmorgonen lågt det gott om glassplitter och mängder med ölburkar på parkeringarna, berättar de som jobbar på flera butiker i området.

Fältarna har med Covid-19 haft en ganska lugn vår, men sedan veckan innan Valborg har de sett att allt fler ungdomar börjar träffas.

– De kanske börjar bli less på att sitta inne, säger Hans-Göran Boström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet